• Brevendia JO13-1 * Maarheeze JO13-1

24 sep 2022
  • Vandaag stond de uitwedstrijd naar Brevendia JO13-1 op het programma, de nummer 2 van de ranglijst.
    Met een gehavende selctie gingen we richting Stramproy.

Steyn, Timon, Jelmer waren geblesseerd en helaas werd Roan ziek wakker deze ochtend.
    Aangezien we ook nog een paar spelers met \"pijntjes\" binnen de selectie hadden, hadden we Jamie al gevraagd om voor de zekerheid met ons mee te doen.

Ook deze wedstrijd gingen we gebruiken om te kijken hoe bepaalde spelers het deden op bepaalde posities.

We begonnen vandaag aan de wedstrijd met: Ard in de goal, Aiden en Alec centraal achterin, Nena linksachterin en Sjors rechtsachterin.
    Op het middenveld hadden we Rube links, Sven centraal en Dex rechts.
    Daarvoor in de aanvalslinie Ruben links, Joël centraal en Nikki rechts.
    Luuk, Merijn, Fanfan en Jamie begonnen in de \"badkuip\" zoals de spelers de dug-outs langs het veld noemden.

Al vanaf het begin was het zichtbaar dat het niet de dag van Maarheeze was.
    Er zat weinig energie in de meeste spelers, reactiesnelheid was erg laag...

Daardoor kwamen ze bij elke bal te laat, of duurde het te lang voor de bal gespeeld werd.
    De spelers van Brevendia waren zichtbaar wakkerder dan die van Maarheeze en waren ook wat feller in de duels.
    Qua snelheid kwam Maarheeze ook op alle fronten te kort.

De middenvelders gingen (te ver) mee verdedigen waardoor er geen aanspeelpunt meer was op ons middenveld.
    Na een snelle aanval op de rechterkant van Brevendia wilde de rechter aanvaller van Brevendia de bal voorgeven.
    Deze raakte de bal niet heel goed voor een voorzet maar de bal zwaaide af richting de goal.
    Ard werd verrast en kon niet voorkomen dat de bal in de goal ging. 1-0

Wisselmoment waarbij Luuk en Merijn het veld in kwamen en Sven en Joël even rust kregen.
    De spelers waren ook teveel bezig met de grensrechter, de scheidsrechter, de tegenstander en elkaar in plaats van met zichzelf.
    Ze lulden zich letterlijk zelf uit de wedstrijd.
    Zo erg af en toe dat vergaten te voetballen en daar kon Brevendia van profiteren en bracht de score op 2-0.

Maarheeze kwam er bijna niet aan te pas en konden de gang naar de goal van de tegenstander nog niet gevonden krijgen.

Tijd om Fanfan en Jamie in te brengen om Nikki en Aiden af te lossen.

Dankzij het continu coachen van de trainers ging het momenten beter en kwamen we af en toe bij het 16 meter gebied van Brevendia.
    Alleen werd het spel van Maarheeze niet verlegt, bijna alles ging over links en de pass terug in de drukte.

Dankzij de snelle speler van Brevendia kwamen ze voor rust nog op een 3-0 voorsprong.

Gelukkig stond Ard weer een kei goede wedstrijd te keepen en kon met goed keeperswerk voorkomen dat Maarheeze voor rust al met dubbele cijfers achter stond.

In de rust geprobeerd om de spelers wat scherper, fanatieker en feller te krijgen.
    Even de opdrachten van de afgelopen weken herhaald voor verschillende posities.

Na rust ging het wel wat beter, de aansluiting van achteruit ging beter, de duels werden wat beter aangegaan.
    Dit resulteerde niet direct in grote kansen, maar wel in een aantal corners.
    Echter werden de corners slecht genomen.
    Nikki kreeg de bal nog enigzins bij de 1e paal voor de goal, alleen wat te laag.
    De overige 3 corners gingen direct over de achterlijn.
    Jammer van 3 kansen die iets hadden kunnen opleveren.

Ondanks dat Maarheeze sterker werd, was de handelingssnelheid te laag, moest er teveel nagedacht worden als ze bal kregen, was er te weinig lef en als er een mogelijkheid was om te schieten besloten ze om toch nog een keer te kappen, te draaien en dan was de kans verkeken.

Doordat sommige spelers niet echt bij de les waren, kwam er achterin veel ruimte.
    Vaak werd dit goed gemaakt door de verdedigers in samenwerking met onze keeper.
    Maar toch kon Brevendia de score vergroten naar 4-0.

Dit was ook meteen de uitslag.
    Ze hebben het allemaal geprobeerd, maar vandaag hadden ze een offday.
    Hoort erbij, kan gebeuren, volgende week beter.
    Ook hier leren ze van.

Al onze spelers beschikken over verborgen talenten, vandaag bleven ze verborgen.