• Maarheeze JO13-1 * Heeze JO13-2

10 dec 2022
  • Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Heeze JO13-2 op het programma.
    Gezien ons eigen spel en de mega inzet van de afgelopen weken, zou er wel eens wat te halen kunnen zijn.
    Het gelijkspel tegen de ongeslagen koploper vorige week had het zelfvertrouwen ook al een boost gegeven.

Helaas konden we vandaag niet beschikken over Sjors en Roan.

Gelukkig waren de geblesseerde en niet fitte spelers op tijd fit om erbij te zijn deze wedstrijd.

We begonnen vandaag met Ard in de goal, Alec, Merijn, Sven en Luuk in de verdediging.
    Jelmer, Nena en Dex op het middenveld.
    Joël, Nikki en Steyn in de aanval.

Steyn had nieuwe schoenen, daarmee wil hij gaan vlammen.

Maarheeze begon zoals elke wedstrijd sterk.
    Verdedigend zat het zeker goed, er was geen doorkomen aan voor Heeze.

En als ze dan toch sporadisch bij de goal kwamen, had Ard de bal.

Het \"elkaar helpen\" had Maarheeze goed begrepen.
    Zo ondersteunde de middenvelders de verdedigers waar nodig en de aanvallers hielpen de middenvelders waar nodig.

Er werd onderling heel goed en op een positieve manier gecommuniceerd.

Daardoor hoefde de trainers ook nauwelijks te coachen en lieten ze de spelers het zoveel mogelijk zelf oplossen.

Aanvallend kwam Maarheeze niet echt toe om grote kansen te creëren, de Heezer verdediging speelde ook sterk en op safe.

Ook Alec en Merijn bleek een gouden duo centraal achterin, die goed samenwerkten met Sven en Luuk.

Jelmer, Dex en Nena zorgde op het middenveld voor rust en wanneer nodig de juiste hoeveelheid power.

Joël, Nikki en Steyn zorgde voor diepgang en pressie op de verdediging.

Een goede aanval werd door de verdediging van Heeze tot corner verwerkt.
    Iets waar Maarheeze op had getraind en om te kijken wie deze het beste konden nemen om zo gevaarlijk mogelijk te worden.

Nikki nam de corner, ze schoot deze perfect voor de goal, de bal werd door wat spelers van Maarheeze en Heeze gemist en de bal stuiterde door richting de 2e paal.
    Daar stond Steyn op de juiste op plek en schoot de bal binnen. De verdiende 1-0 stond op het scorebord.

Ook de invallers Rube, Ruben, Fanfan, Aiden en Timon speelden uitstekend.
    Rube en Ruben brachten wat vechtlust en extra energie in de aanval.
    Aiden zorgde voor overzicht op het middenveld.
    Fanfan en Timon maakte het de middenvelders van Heeze erg lastig.
    1-0 was dan ook tevens de ruststand.

Na rust begon Heeze sterker.
    Maarheeze kreeg de bal niet weg en de verdediging stond onder zware druk.
    Het was een chaotisch en hectisch begin van de 2e helft.

Toch overleefde Maarheeze de druk en voetbalde zich uiteindelijk uit de situatie.

Na een goede aanval en actie speelde Steyn zich vrij en schoot hard en laag richting de verre hoek.
    Dit was buiten bereik van de keeper en de bal verdween in de goal. 2-0.

Even later een sprintduel tussen Ruben en de verdediger van Heeze.
    Ruben was sneller fysiek sterker en ging alleen op de keeper af met de verdediger in zijn rug.
    De verdediger zette een sliding in binnen de 16 meter en bracht Ruben onregelmentair ten val, penalty.
    Na onderling overleg tussen enkele spelers, was het Ruben die de penalty zou nemen.
    Hij schoot de bal keurig en onhoudbaar binnen, 3-0.

Heeze zette nog ff aan en ging op zoek naar de ere treffer.
    Een lange bal werd door Ard net niet goed gepakt waardoor de Heezer een 2e kans kreeg en de bal binnen tikte.

3-1 was tevens de eindstand.
    De vreugde en blijdschap spatte er vanaf bij de Maarheezer spelers, eindelijk de dikverdiende overwinning.
    Al 2 wedstrijden op rij ongeslagen.

Volgende week de laatste wedstrijd van de 2e fase.
    De nieuwe koploper FC Cranendonck komt dan op bezoek in Maarheeze.
    Een echte derby!