• Maarheeze JO13-1 * ODA JO13-2

26 nov 2022
  • Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen ODA JO13-2 op het programma.
    Een strijd om de (een na) laatste plaats op de ranglijst.

Op papier een gelijkwaardige tegenstander.

Helaas moesten we het doen zonder onze 1e aanvoerder Aiden en ook helaas zonder Steyn die een terugval had van zijn blessure.

Maarheeze begon redelijk sterk aan de wedstrijd en nam meteen het heft en overwicht in handen.
    Achterin zat het degelijk in elkaar.
    Vooral het centrale duo Alec en Merijn begonnen ijzersterk en waar nodig werden ze geholpen door Sjors en Sven.
    Daardoor had onze keeper Ard in het begin niks te doen.

Op het middenveld begonnen Jelmer centraal, rechts Dex en links Rube.
    Deze vochten aardig wat duels uit en wonnen er veel.

De voorroede bestond het eerste gedeelte uit Joël op links, Nikki in de spits en Roan op rechts.
    Echter konden deze nog niet echt het gevaar stichten omdat de dames van ODA achterin ook een prima pot speelde en fysiek sterk waren.

Een vrij gelijk opgaand begin, waar Maarheeze verder op de helft van ODA kwam dan andersom.

Toch kwam ODA er een keer snel en gevaarlijk uit.
    In het 16 meter gebied onstond een duel, Alec en Merijn probeerde de aanvaller van ODA te stoppen.
    Tijdens het duel werd deze licht aangetikt door Merijn en liet de aanvaller zich vallen.
    Hiervoor gaf de scheidsrechter een penalty.
    Terecht, een (lichte) overtreding in het 16 meter gebied is een penalty en het kan nou eenmaal gebeuren dat er (per ongeluk) een overtreding gemaakt wordt.

Onhoudbaar voor Ard werd de penalty binnen geschoten. 0-1.

Jammer, maar niks aan te doen.

Na het eerste wisselmoment was Luuk in de plaats gekomen voor Rube, en werd er achterin wat geschoven om hopleijk zo meer degelijkheid te creeren.
    Echter wist ODA met een diepe bal en snelheid door de verdediging van Maarheeze te snijden en kond de spits zodoende de score naar 0-2 schieten.

Voor de verdediging kwam dit mentaal wel hard aan bij sommige.
    Alec wilde wisselen en Timon kwam in zijn plaats.
    Wel moest er positioneel wat geschoven worden achterin om zo te proberen het centraal zo sterk mogelijk te houden.

Na het volgende wisselmoment kwam Ruben en Nena in het veld.
    Nena bracht wat pit op het middenveld en Ruben wat creativiteit in de spits.

Daardoor verhuisde Nikki naar rechtsbuiten waar ze meer tot haar recht kwam en van haar snelheid gebruik kon maken.

Maarheeze werd weer wat sterker en kansen volgde.
    Maar zoals bij de laatste wedstrijden wilde de bal er maar niet in.
    Joël, net naast, net over. Ruben net net naast.

0-2 was dan ook de ruststand.

Na wat noodgedwongen wijzigingen en puzzelen in de opstelling begonnen we aan de 2e helft.

Weer een sterker Maarheeze, alleen nu hadden ze de boodschap beter begrepen en werden de duels wat feller ingegaan.

Joël die centraal op het middenveld was gaan spelen kreeg de bal voor zijn voeten.
    Waar het hem de laatste tijd niet echt mee zat, schoot hij de bal dit keer loepzuiver en onhoudbaar binnen.
    Daarmee bracht hij Maarheeze terug in de wedstrijd. 1-2

Dit was ook meteen een boost voor de rest.
    Ruben zakte wat in en kwam de bal halen, op dat moment vertrok Joël de diepte in.
    Dit werd gezien door Ruben en met een geweldige pass stuurde hij Joël richting de keeper van ODA.
    Beheerst werd dit afgemaakt en schoot hij de gelijkmaker binnen.

De inmiddels in het veld gekomen Fanfan deed het verdedigend prima.

ODA kond door het stevige spel van onze middenvelders en het solide verdedigingswerk niet echt meer gevaarlijk worden.

Met nog ongeveer 1 minuut op de klok leek het dan ook dat dit het 1e punt van de 2e fase zou worden voor Maarheeze.
    En misschien wel 3 punten aangezien Maarheeze de bovenliggende partij was.

Toch kreeg ODA de bal op de helft van Maarheeze door een ram naar voren.
    Deze werd niet goed verwerkt door de verdediger en kwam ODA in de buurt van Ard.
    Met een schot in de verre hoek werd Ard gepasseerd en kwam ODA, gezien de 2e helft, onterecht op voorsprong. 2-3

Maarheeze ging de laatste 30 seconden nog vol op de aanval.
    Maar dat mocht niet baten en bleef de stand 2-3.

Er had meer in gezeten, als de 1e helft gespeeld was zoals de 2e helft.
    Op de trainingen laten ze keer op keer zien wat ze kunnen en wat ze waard zijn, maar tijdens de wedstrijden komt het er (nog) niet altijd uit.

Met nog 3 zware en pittige wedstrijden te gaan, staan we momenteel puntloos onderaan.
    Een voordeel, we kunnen alleen maar naar boven kijken.