• Maarheeze JO13-1 * SHH JO13-3

1 okt 2022
  • Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SHH JO13-3 uit Herten op programma.
    Gezien de ranglijst een ongeveer gelijkwaardige tegenstander, allen hun doelsaldo was slechter dan dat van Maarheeze.
    Het zou vandaag dan ook mogelijk moeten zijn om minimaal 1 punt te halen en een keer kunnen scoren.

Helaas moesten we het doen zonder de geblesseerden Steyn en Timon.
    Daarnaast waren Roan en Sjors ziek.

Tijdens het omkleden was duidelijk zichtbaar en hoorbaar dat de spelers vol energie zaten.
    Dat moest dan ook wel te merken zijn op het veld.

We begonnen met Ard in de goal, Luuk en Alec centraal achterin, Sven links achter en Dex rechts achter.
    Aiden centraal op het middenveld, Nena links en Nikki rechts.
    In de voorroede begonnen links Merijn, Ruben centraal en Joël rechts.
    Rube, Jelmer en Fanfan begonnen als eerste even als wisselspeler.

Vanaf het begin begon Maarheeze sterk aan de wedstrijd en SHH kwam meteen onder druk te staan.
    Achterin had Maarheeze de zaakjes goed op orde.
    Met prima verdedigingswerk en veel inzet waren Sven, Luuk en Dex de aanvallers van SHH de baas.
    Alec maakte enorm veel meters en schoot te hulp waar nodig, met heel zijn hebben en houden ging hij elk duel aan.
    Nena en Nikki streden als echte leeuwinnen, ze aten de tegenstander bijna letterlijk op.
    Aiden gebruikte zijn slimheid optimaal op het middenveld waardoor hij vaak op de juiste plaats stond om de bal te onderscheppen.
    Verder was hij ongeveer overal te vinden om te helpen.
    Merijn, Joël en Ruben hielden de verdedigers van SHH in de houdgreep.
    Ze konden niet omgaan met de druk van de Maarheezer aanvallers.

Het harde werken en met vlagen goed voetbal werd eindelijk beloond.
    Ruben maakte de 1e goal van het seizoen voor Maarheeze.

Daarna kwam Maarheeze nog beter in de flow terecht en Ruben tekende voor zijn tweede na een perfecte steekpass van Nikki.
    SHH kreeg een spaarzame counterkans en op snelheid werden onze verdedigers eruit gelopen en kwam deze oog in oog te staan met Ard.
    Ard kwam keurig uit zijn doel, maar kon net niet voorkomen dat de spits van SHH de aansluitingstreffer kon binnen tikken, 2-1

Maar verder geen vuiltje aan de lucht, alleen wat water viel er uit de lucht.
    Maarheeze herpakte zich en ging al strijdend en voetballend op zoek naar het volgende doelpunt.
    Dankzij de hardwerkende Merijn en Nena werd Ruben aangespeeld, hij zocht de combinatie met Joël waardoor de verdedigers van SHH zoek werden gespeeld en Ruben alleen op de keeper af kon gaan.
    Heel beheerst schoot hij zijn 3e doelpunt binnen. 3-1

Tijd om wat verse krachten in het veld te brengen.

Fanfan speelde een goede wedstrijd als rechter verdediger en won veel duels.
    Jelmer bracht nog meer rust in de verdediging en met zijn geweldige pass zette hij regelmatig de Maarheezer aanvallers aan het werk.
    Ook Rube was in het veld gekomen en verzette veel werk, zocht mee de aanval en verdedigde op tijd mee terug op het middenveld.

Een achterbal van Herten werd goed onderschept op het middenveld door Aiden, die het overzicht hield en meteen de dieptepass richting Ruben gaf.
    Ruben omspeelde de laatste man van SHH en kon zo zijn 4e doelpunt binnenschieten. 4-1
    Na een goede opbouw van achteruit werd Joël aan het werk gezet, hij maakte een actie aan de zijkant, kapte naar binnen en haalde van buiten de 16 meter uit op doel.
    De wat kleinere keeper van SHH was net niet groot genoeg om bij de bal te kunnen en de bal viel over de lijn. 5-1

Dit was tevens de ruststand.

Na rust probeerde SHH wat meer naar voren te voetballen en ze kregen ook wat kleine kansen.
    Maar Ard stand wederom uitstekend te keepen, ondanks een pijnlijke vinger.
    Toch deed SHH iets terug en wederom op snelheid werd onze verdediging geklopt en kond de aanvaller de bal onhoudbaar langs Ard schieten. 5-2

Maarheeze bleef de druk hoog houden en met zo nu en dan fraai combinatie voetbal werd SHH compleet weggespeeld.
    Jammer genoeg ging alles te vaak over 1 kant (links), terwijl op rechts veel meer ruimte lag waardoor we nog gevaarlijker konden worden.
    Oftewel, vaker het spel verleggen van de ene naar de andere kant.

Joël werd na een goede actie neergehaald net buiten het 16 meter gebied.
    Hij ging zelf achter de bal staan om de vrije trap te nemen.
    Deze vrije trap schoot hij heel beheerst en bekeken links boven in de hoek. 7-2

Verdedigend kwam Maarheeze niet echt meer in de problemen, de verdedigers liepen bijna letterlijk hun longen uit hun lijf.
    Na een geweldige aanval van Maarheeze werd wederom Joël op pad gestuurd en mocht hij met zijn 3e treffer van de wedstrijd deze mooie en goed opgezette aanval belonen en de score op 7-2 zetten.

Een meer dan terechte uitslag.
    Geweldige inzet, enorm veel beleving in het spel, regelmatig keurig en verzorgd combinatie voetbal.

Een op en top teamprestatie!