• Maarheeze verrast koploper ONDO

3 dec 2022
  • Vandaag stond de wedstrijd uit naar ONDA JO13-1, de ongeslagen koploper op het programma.

Met een gehavende selectie gingen we op deze koude ochtend naar Asten/Heusden.

Helaas moesten we het doen zonder onze keeper Ard, Alec en Fanfan.
    Ondanks dat Dex nog niet fit was wilde hij toch meedoen.

Vooraf hadden we de spelers duidelijk gemaakt dat de stand op de ranglijst niks zegt.
    Van de afgelopen 4 wedstrijden waren we immers veel beter dan onze tegenstanders, echter hadden we moeite om te scoren.
    Scoorden we toen wel en hadden we wat meer geluk, dan hadden we 9 punten gehad en stonden wij ook in de top 3.
    Toen lukte het scoren niet en hadden we pech waardoor we (afgetekend) verloren.

We begonnen vandaag met gelegenheid keeper Roan in de goal, Aiden en Merijn centraal achterin, Sjors en Sven als backs, Jelmer centraal op het middenveld, Timon links en Nena op rechts, Ruben in de spits, Joël als linker aanvaller en Nikki als rechter aanvaller.
    Klaar om in te vallen begonnen Steyn, Rube en Dex als reserve.

Omdat we als trainers/begeleiders feedback gekregen hadden van spelers dat ze het lastig vonden als er 4-5 trainers tegelijkertijd stonden te coachen, hadden we besloten om vandaag (in ieder geval de 1e helft) niet of zo min mogelijk te coachen.
    Dit om te kijken hoe de spelers zelf in bepaalde situaties handelen en of ze elkaar op een positieve manier sturen.

Maarheeze was vanaf het begin de betere ploeg.
    Er werd zeer kort gedekt, snel druk gezet op de tegenstander en duels werden stevig aan gegaan.

Verdedigend stond Maarheeze als betonnen muur.
    Aiden en Merijn bleek een gouden duo in de verdediging.
    Bij Sven en Sjors was het geen doorkomen aan voor de aanvallers van ONDO.
    Jelmer zorgde voor rust op het middenveld en met zijn inzicht werd het spel verplaatst of gewoon rustig op balbezit spelen.
    Nena en Timon zorgde er met gretigheid voor dat ONDO totaal niet aan voetballen kwam.
    Joël, Ruben en Nikki zorgde ervoor dat er hoog druk gezet werd en met hun snelheid konden ze vaak gevaar stichten.

Toch was het ONDO met de 1e echte gevaarlijke kans.
    De aanvaller lukte het om door de verdediging van Maarheeze te komen en ging alleen op Roan.
    Met een weergaloze redding won Roan de 1 tegen 1 situatie.

Maarheeze zette wat meer druk naar voren en met de diepe bal konden de buitenspelers op snelheid gevaarlijk worden.
    Alleen waren de schoten \"te slap\".
    Op de training schieten ze het net eruit, in de wedstrijd lukt het maar niet.

Even later weer een doorgebroken speler van ONDO alleen op Roan af.
    En ook net als de 1e keer pareerde Roan de aanvaller en won wederom de 1 tegen 1 situatie.
    Hij pakte letterlijk alles, elke corner, elk schot.

Ook de inmiddels ingevallen spelers speelden een geweldige partij.
    Luuk als rechtsachter, fysiek en tactisch veel sterker dan zijn tegenstander.
    Rube, wendbaar, snel en gretig kon hij menig actie maken als linker aanvaller.
    Steyn, die steeds meer wedstrijdritme krijgt na zijn blessure zorgde met zijn snelheid en rust voor gevaar aan de rechterkant.

De 1e helft was voorbij, 0-0 bij rust.

Na rust was het weer Maarheeze dat domineerde en ook weer feller in de duels.
    De energie, werklust en het plezier spatte er vanaf bij de Maarheezer spelers.

Voetballend vermogen was wel wat beter aan de kant van ONDO, maar kon geen vuist maken tegen de druk en inzet van Maarheeze.
    Het spel ging verder op en neer.
    De Maarheezer verdedigers zorgde ervoor dat ONDO niet meer echt gevaarlijk kon worden.

Vlak voor het einde, een goede voorzet van de rechterkant, Joël schoot vanaf de 16 meter maar zijn schot werd geblokt door de keeper.
    In de rebound Nikki met links, maar recht op de keeper.
    Dat had de meer dan dik verdiende voorsprong kunnen zijn.

Toch nog een aanval van Maarheeze, goede bal van achteruit, Nikki op snelheid werd net buiten het strafschopgebied omver gekegeld.
    Een mooi plek voor een vrije trap.

Ruben wilde de bal snel in de diepte en Nikki nam de vrije trap heel snel, maar de keeper had de bal en het was tevens buitenspel.
    De keuze om de vrije trap snel te nemen was niet de juiste.
    Maar de bedoeling en intentie was goed.

0-0 was dan ook tevens de eindstand.

Het 1e punt in de 2e fase eindelijk een feit.
    Een uitstekende wedstrijd van Maarheeze.
    Te danken aan de tomeloze inzet, werklust en het enorme spelplezier.

ONDO blijft weliswaar ongeslagen, maar dankzij Maarheeze zijn ze geen koploper meer.

Klasse jongens en meisjes, hou dit vast.