• MATCHDAY!

6 nov 2021
  • Vandaag stond er de derby op het programma. Waar het in de wandelgangen veelal over de confrontatie tussen beide 1ste teams ging op zondag 07-11-2021, werd er op zaterdagochtend ook een echte klassieker afgewerkt.

De stoere kerels  van JO9-1 waren op de training van woensdag (een beetje) opgestookt voor deze wedstrijd. Als er vandaag gewonnen werd, zouden de trainers woensdag chips trakteren en zou er heel de training partijtje gedaan worden. Oftewel, verliezen was geen optie!

Eenmaal in Soerendonk aangekomen werden er een aantal gespannen koppies geteld. Uitspraken als ‘deze moeten we echt winnen’ en ‘woensdag krijgen we chips als we winnen’ werden geregeld gehoord.

Het was fris in de ochtend dus een goede warming-up was noodzakelijk om iedereen gefocust te krijgen. Na het intrappen van keeper Jamie, kon de wedstrijd beginnen.

We hadden vandaag 3 wissels, dus binnen de lijnen kon alles gegeven worden. En dat werd ook gedaan. Binnen 5 minuten werd het 0-1. Tuur kreeg op links de bal, speelde een man uit en gaf de bal voor bij de 2de paal. Daar stond Cayentino, zoals een echte spits dat doet, om de bal binnen te tikken. Dan ban was gebroken en de vreugde bij spelers (en trainer) was groot!

In de eerste 10 minuten werd uitgelopen naar een 0-4 voorsprong. Beau en Bas hielden achterin de nul samen met een uitstekend keepende Jamie. Voor Bas was dit zijn 1ste officiële wedstrijd, maar daar was niks van te zien. Bas ging de duels niet uit de weg en had een fantastische inzet. Arjen zorgde voor rust op het middenveld en strooide met passes.

Na de eerste 10 minuten werd er 3x gewisseld. Te-Shawn, Sem en Bram kwam in het veld voor Tuur, Beau en Bas. Te-Shawn had wederom een drive en inzet om trots op de te zijn en bleef een plaag voor de verdediging van Cranendonck. Sem en Bram brachten flink wat fysieke kracht binnen de lijnen en hadden de opdracht gekregen om op doel te schieten als de kans zich voordeed. Ook tijdens de 2de 10 minuten ging het uitstekend en werd er met een 0-6 voorsprong de rust ingegaan.

In de rust werd er gevraagd wat er goed ging, waarop de spelers zeiden dat het scoren goed ging, er goed overgespeeld werd en dat iedereen zich aan de afspraken hield bij corners en vrije trappen. Hierin kon de trainer zich helemaal vinden. Op de vraag wat beter zou kunnen bleef het stil en werd er naar elkaar gekeken. ‘We staan 0-6 voor trainer, niks aan de hand!

Toch was het nodig om te benoemen dat we niet te veel uit positie moesten lopen, de bal eerst aannemen en dan door pasen en elkaar positief coachen.

Wederom 3 wisselen bij de start van de 2de helft. Ook had Bram plaats genomen onder de lat en had Jamie zich gemeld op het middenveld.

De start was wederom uitstekend. Bas bekroonde zijn eerste wedstrijd met een mooie goal, door de bal rechts in de hoek te schieten vanaf een meter of 15. Na de eretreffer van Cranendonck was het Beau die met een droge schuiver voor de 1-8 voorsprong zorgde.

In het laatste deel van de wedstrijd werden er nog veel kansen gecreëerd, maar was de focus een beetje weg. Er werd stiekem al uitgekeken naar de training van woensdag. Desondanks werd er nog 2x gescoord en kwam de einduitslag 1-10 op het bord.

De penalty’s na afloop gingen minder goed. Waar er in de wedstrijd flink oplos gescoord werd, gingen er bij de penalty niet één in.

Een uitstekend resultaat en een zeer goed begin van de 2de fase!

Het goede voorbeeld aan het 1ste team is gegeven!