• Nooit opgeven!!!

14 nov 2021
  • Vandaag de tweede wedstrijd van de 2de fase. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen Brevendia JO9-1. De tegenstanders leken op het eerste oog wat groter en fysiek sterker. Tijdens de warming-up werd er vooral naar de tegenstander gekeken en leken de heren van Mares een beetje onder de indruk. Brevendia had hun eerste wedstrijd vorige week met 8-2 gewonnen, dus het zou weleens een spannende pot kunnen worden. Kort voor de wedstrijd werden de spelers van Maarheeze nog opgepept. Vandaag zou er geknokt moeten worden. Kort verdedigen en niet opgeven!

Maarheeze starten met de volgende opstelling: Jamie op doel, Beau en Bas achterin, Tuur op links, Julian op rechts en Bram in de punt van de aanval. Arjen, Te-Shawn en Cayentino begonnen als wissels.
    Maarheeze schoot uit de startblokken. Binnen een paar minuten ging Tuur goed door op links en schoot de 1-0 binnen. Kort daarna was Bram oplettend voor het doel van Brevendia. De verdedigers van Brevendia kregen de bal niet goed weg, waarna Bram keurig de 2-0 binnen schoot.
    Het bleef voor Maarheeze opletten, want er stonden bij Brevendia een paar technisch vaardige spelers in het team met een goede individuele actie. Dat bleek ook kort voor het einde van het eerste kwart. Maarheeze stond te ver naar voren en vergat de aanvallers van Brevendia. Kort na elkaar vielen de 2-1 en de 2-2.

In het tweede kwart kwamen Arjen, Cayentino en Te-Shawn in het veld voor Beau, Tuur en Bram. Was het spelbeeld bleef hetzelfde. Er waren kansen over en weer, maar uiteindelijk werden de kansen voor het doel van Maarheeze wel gemaakt en werden eigen kansen gemist. Bij rust was het dan ook 2-4 voor Brevendia. Ondanks dat de tussenstand niet in ons voordeel was, werd er door de trainer wel gezien dat er geknokt werd, de inzet groots was en de wil om te winnen aanwezig was.

Tijdens de rust werd dan ook gezegd dat er ondanks de achterstand niet veel aan de hand was. Blijven knokken en de eigen kansen zouden vanzelf gemaakt worden. Daarbij was het natuurlijk wel belangrijk dat er goed op de verdediging gelet werd. Balverlies was niet erg, maar dan wel zorgen dat de bal weer zo snel mogelijk veroverd werd. In de rust werden trok Jamie zijn keepersshirt uit en werd vervangen door Bram.

Arjen, Jamie en Bas begonnen na rust als wissel. Het spel golfde op en neer met aan beide kanten kansen op een doelpunt. Beau haalde met een ultieme sliding de bal weg voor de eigen doellijn, Bram was (zoals altijd) een betrouwbare doelman, Tuur en Cayentino zorgde voorin voor acties en dreiging en Te-Shawn en Julian waren vandaag overal te vinden. Wat een inzet van die mannen!
    Maarheeze kreeg steeds meer de overhand en creëerde kans na kans. Het probleem was alleen dat ze er niet in wilde. Hierdoor werd het 3de kwart met dezelfde stand geëindigd als er begonnen werd.

Voor de laatste 10 minuten kwam het team nog bij elkaar. Blijven knokken! Niet opgeven en positief naar elkaar!

Voor de laatste 10 minuten kwamen Arjen, Jamie en Bas in het veld en werden Te-Shawn, Cayentino en Bas gewisseld.
    Kort na de aftrap werd Maarheeze direct dreigend. Tuur schoot de bal net naast en Jamie speelde zich goed vrij en schoot de bal in de handen van de keeper, maar het was het startschot voor een ontketende laatste 10 minuten. Tuur ging goed door op links en schoot met een goede knal de 3-4 tegen de touwen. Het gejuich was er zowel bij de spelers binnen het veld, maar ook de wissels, trainers en toeschouwers voelde dat 'het er nog in zat!
    5 minuten voor tijd was Maarheeze in de aanval. De bal leek voor de voeten van Brevendia te vallen, maar Beau zetten goed door en kon een paar meter pakken naar het doel van Brevendia. Beau bedacht ook nog eens te gaan schieten en schoot (tot zijn eigen verbazing) de bal keurig in de rechterhoek! 4-4!
    Het was mooi om te zien hoe de gelijkmaker werd gevierd en het liefst zouden de wisselspelers ook het veld ingelopen zijn om het feestje mee te vieren.
    Met nog een paar minuten te gaan was alles nog mogelijk en ook Brevendia bleef gevaarlijk. Maar Bram stond zijn mannetje pakte de ballen die in zijn buurt kwamen keurig.
    Zo'n 2 minuten voor tijd ging Maarheeze op zoek naar de verlossende 5-4. Rond de middenlijn kreeg Arjen de bal. Hij omspeelde de speler van Brevendia en ging richting het doel. Er kwam nog een verdediger op hem af en met een passeerbeweging naar recht speelde Arjen zijn (befaamde) rechtervoet vrij om op doel te kunnen schieten. Met een harde knal rechts van de keeper werd de 5-4 een feit! De vreugde was bij alle aanwezige groot. De laatste 90 seconde werd de overwinning over de streep getrokken en kon er een feestje gevierd worden.

Prachtige overwinning! Waarbij de 'mannen' van Maarheeze hebben laten zien dat ze naast goed kunnen voetballen, ook goed kunnen knokken en puur op inzet en strijd een overwinning over de streep kunnen trekken!

Volgende week uit naar Budel!