• RKMSV JO13-2 * Maarheeze JO13-1

5 nov 2022
  • Vandaag mochten we eindelijk weer de wei in.
    Na 3 weken geen wedstrijden te hebben gespeeld stond de 1e wedstrijd van de 2e fase op het programma.
    Met de zon aan de hemel vertrokken we naar RKMSV in Meijel om tegen de JO13-2 te gaan voetballen.

De wedstrijd begon wat rommelig en chaotisch, van beide kanten.
    Maar al snel nam Maarheeze het heft in handen en werd dankzij veel inzet en zeer goed verzorgd voetbal RKMSV vastgezet op eigen helft.

Zo ongeveer alle duels werden door Maarheeze gewonnen en dankzij goed combinatie spel kon Maarheeze een paar keer gevaarlijk worden.
    Maar helaas ging de bal er niet in.
    Net naast, op de lat, net tegen een speler van RKMSV aan of de keeper had hem.
    Dankzij de scherpe verdedigers kwam RKMSV niet eens in de buurt van onze keeper.

Maarheeze was oppermachtig, had 80% balbezit, werkte en voetbalde als een team.
    De 0-1 hing in de lucht, het was alleen de vraag wanneer deze ging vallen.

Ondanks de grote kansen, 100% scoringkansen, viel de bal maar niet tussen de palen.

Zo was de russtand dan ook 0-0.
    De tot nu toe veruit de beste 1e helft die Maarheeze heeft gespeeld.
    Alle spelers en speelsters lieten een hoog nivo voetbal en inzet zien.
    Voor ons een genot om naar te kijken en gaaf om te zien dat de trainingen zijn vruchten begonnen af te werpen.

In de rust erop gehamerd dat ze moeten uitkijken dat de lange bal niet door de verdediging glipt en RKMSV door kon breken.

En alsof de duivel er mee speelde, vlak na rust gebeurde het dus toch.
    Een lange bal van RKMSV werd niet goed ingeschat door de verdediging en de spits van RKMSV brak door.
    Zijn schot op goal was niet goed, maar hij had het geluk dat de bal onder onze keeper doorschoot door het vochtige veld.
    Zo krijg je voor rust 10 kansen en sta je na de rust bij de eerste de beste kans van RKMSV met 1-0 achter.

Niks aan de hand.
    Als we ons eigen spel spelen en doorgaan waar we mee bezig waren, komt het vast wel goed.
    Na goed verdedigingswerk, goed combinatiespel en een knappe solo bracht de Maarheezer spits ons weer op gelijke hoogte. 1-1.

De 2e helft was bijna identiek aan de eerste helft.
    Maarheeze veel en veel beter, vooral voetballend.
    We kregen verschillende kansen, grote kansen, maar toch ging de bal er niet in.
    Dit door te gehaast te zijn, of soms zulfzuchtig zijn terwijl er 2 beter voor stonden.
    Ook dan zie je vaak, valt de goal niet aan de ene kant, dan valt die aan de andere kant.

Een wederom zeldzame kans voor RKMSV werd meteen binnen geschoten.
    2-1.

Niet veel later werd ook bij de volgende aanval de 3-1 binnen getikt.

Sommige spelers hadden moeite om het hoofd omhoog te houden.
    Is ook wel begrijpelijk, 95% van de wedstrijd ben je oppermatig, maar sta je wel met 3-1 achter.

Deze paar minuten was echt balen en dan lukt ff niks meer.
    Toch herpakte Maarheeze zich, de kopjes gingen weer omhoog, waar nodig pepte de spelers elkaar op.

Er werd weer hard gewerkt, goed gevoetbald en daardoor kwamen er ook weer kansen.
    Maar er rustte vandaag een vloek op Maarheeze leek wel.
    Het was onmogelijk om de bal de in de goal te krijgen.
    En als je dan wat aanvallender gaat spelen, geef je wat ruimte weg.
    Daar profiteerde RKMSV van door de eindstand op 4-1 te zetten.

Een zeer geflatteerde uitslag en Maarheeze verdiende ook zeker meer.
    Alle jongens en meisjes stegen vandaag boven zichzelf uit.

Maar het is wel de realiteit.
    Maarheeze 18 (grote) kansen, 1 goal.
    RKMSV 6 kans(jes), 4 goals.

Het was in ieder geval een genot om Maarheeze zo goed te zien voetballen.
    Als we dit vasthouden, komen de goals vanzelf.