• s.v. Roggel - v.v. Maarheeze 0-4 (0-2)

1 nov 2021
  • Na vorige week Heythuysen op bezoek gehad te hebben, moest ons vaandel team bij de buren van S.V. Roggel op bezoek.
    Na de troosteloze 0-0 van vorige week was het de beurt aan het elftal om te laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn.

Na dat de trainer Erik Schaeken in de bespreking de puntjes op de i had gezet, vertrok heel het gevolg weer eens in zuidelijke richtingen. Zoals gewoonlijk is het net of we naar Rome gaan, via meerdere wegen vindt iedereen zijn weg naar het roerdaalsche Roggel. Daar aan gekomen maakt iedereen zich klaar voor de wedstrijd.
    Onder het genot van een vrolijk deuntje in de kleedkamer, besluit Ralf zijn rechterbeen eens uit het vet te halen, Sammy haalt zijn brommer maar weer eens van stal, Donny trekt zijn harnas recht, Thijs doet zijn cape om, de gele kanarie is klaar om Eddy weer een 10tje lichter te maken, Remy (El Capitano) doet zijn te groten band om, en Joost…… ja die is gewoon Joost.

Dan naar de wedstrijd.

Deze begint met een respectvolle minuut stilte ter nagedachte aan een zeer geherwaardeerde mede supporter van Maarheeze Jos(je) Heesakkers. Vervolgens wordt de wedstrijd in gang gezet door de scheidsrechter van dienst Mr. Cremers.

Maarheeze besloot vervolgens de minuut stilte met 10 minuten te verlengen, en was slordig in alle falsetten van het spel. Pas na een goede aanvalspoging van de thuis club, lukte het Maarheeze pas om het spel goed te verzorgen. Dit resulteerde al snel in de eerste treffer van de dag, een goede aanval over de rechter kant zorgde er voor dat Sammy Dirkx zichzelf vrij kon spelen van de tegenstander en parkeerde de bal tegen de netten. (0-1 12min) Toen was de ban ook gebroken voor die dag, en na een slordige aftrap van Roggel was het Joey van Hoof die nog geen minuut na de 0-1 tekende voor de 0-2. Zo deelde Maarheeze een mokerslag uit aan de tegenstander, deze kwam dan ook maar weinig aan voetballen toe in het restant van de 1e helft. Het was juist Maarheeze dat via Jordy van Zon en Joost Claassen de scoren had kunnen/moeten uitbreiden. Zo bleef het 0-2 en gingen beiden teams naar kleedkamer voor de rust. Ook na rust was het spelbeeld niet heel veel anders, het was Maarheeze dat de dienst uit maakte in Roggel. 8 minuten in de 2e helft kreeg Maarheeze een corner, de bal verliet het rechter been van Ralf van Beek en hoefde vervolgens met een beetje moeite maar in de goal gefrommeld te worden door Remy Verhoeven. ( 0-3 53min) de wedstrijd was gespeeld. Roggel besloot de bus verder te parkeren, en het was aan Maarheeze om er nog iets van te maken in de tijd die resteerde. Uiteindelijk was het Ralf van Beek die na een vlotte combinatie voor de eindstand tekende van 0-4.

Zo kan Maarheeze zonder kleerscheuren op naar de volgende match tegen Cranendonck, en rekenen we op zoveel mogelijk steun op sportpark “de Braak”.

Vamos!

“Z’n vader die reed op een tractor”,

“Z’n moeder die reed op een ton”,

“samen maakte zij een boerke, een boerke dat helemaal niks kon!!…..